AB BAYRAKLARIMIZADA EL ATTI
Rumların uzun süredir kaldırılmasını istediği Kıbrıs’taki dev KKTC ve Türk bayrağı için AB soruşturma açtı. Bayrakların “çevreye zararlı olup olmadığı” incelenecek.
Avrupa Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Avrupa Birliğinin (AB) Beşparmak Dağları’nda bulunan KKTC ve Türkiye bayraklarının “çevreye zarar verip vermediği” ile ilgili araştırma başlatacağını söyledi.Rehn, “Avrupa Komisyonu, Beşparmak Dağları’ndaki bayrağın tahrik edici olup olmadığına veya verdiği siyasi mesaja önem vermemektedir. Komisyon sadece işin çevresel boyutuyla ilgilenmektedir,dedi.Beşparmak Dağları’nda bulunan ve gece de ışıklandırılan dev KKTC bayrağı, bir süre önce, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas tarafından “hilkat garibesi” olarak nitelendirilmiş,bayraklar yüzünden hem üzgün, hem öfkeliyim” demişti.Rumlar, her fırsatta, Güney Kıbrıs’ın büyük bölümünden rahatlıkla görülen bayrağın kaldırılmasını istiyor.
KKTC Atatürkçü Düşünce Derneği ise Olli Rehn’i kınadı. “Beşparmaklardaki bayraklarımız bağımsızlık ve özgürlüğümüzün vazgeçilmez birer simgesidir. Rumların AB kurumları üzerinden akıl almaz iddialar ile bu bayraklara müdahale edilmesi kabul edilmezdir. Kıbrıs Türk halkı tarih boyunca milli kimliğine ve bunun asil simgesi olan bayrağına sahip çıkma uğruna nice evlatlarını şehit vermiştir” açıklamasını yaptı.


















